ساختار سیستم قدرت
به منظور نشان دادن عناصر تحت تأثیر در مسائل برنامهریزی سیستم قدرت، شکل زیر یک سیستم قدرت نمونه شامل مولدها، خطوط و بارهارا نشان میدهد. تولیدات و بارها در طول سیستم توزیع شدهاند. در نتیجه، به منظور انتقال توان تولیدی به بارها، باید تعدادی خط انتقال ایجاد نمود. مولدها ممکن است به صورت یک سلول خورشیدی کوچک یا یک دیزل ژنراتور بزرگ تا یک نیروگاه هستهای غولپیکر باشند. بارها نیز ممکن است از یک بار کوچک خانگی/تجاری تا یک بار صنعتی بزرگ باشند.
نمونه ای از یک سیستم قدرت
با توجه به نقطه نظر اقتصادی و فنی ولتاژ مولدها ممکن است 33 کیلوولت یا بیشتر باشد در حالیکه ولتاژ بار ممکن است بسیار کمتر باشد. علاوه بر این، منابع تولیدی ممکن است از مراکز بار دور باشند. برای کاهش تلفات و سهولت در انتقال، باید ولتاژهای تولیدی را به مقادیر بسیار بزرگتری تبدیل نموده و دوباره در سمت دریافت ) مراکز بار (آن را به مقادیر کمتری تبدیل کنیم. در نتیجه خطوط بین مولدها و بارها ممکن است دارای سطوح ولتاژ مختلفی همچون 20، 63، 132، 230، 400، 500 کیلوولت یا حتی بیشتر باشند.
ولتاژهای موجود در هر کشور، به تجربیات صنایع برق در آن کشور بستگی دارد. با این حال، بدون توجه به اینکه چه ولتاژی موجود است، این سطوح ولتاژی را به سه دسته زیر طبقهبندی میکنند:
• انتقال (برای مثال 230 کیلوولت و بالاتر(
• زیر انتقال (برای مثال 63، 132 کیلوولت(
• توزیع (برای مثال 20 کیلوولت و 400 ولت(
با توجه به این ولتاژهای متنوع، ترانسفورماتورها در سراسر شبکه و در پستها قرار گرفتهاند. هر پست علاوه بر ترانسفورماتور، از اجزایی همچون قطعکنندهها ، ترانسفورماتورهای ولتاژ و ترانسفورماتورهای جریان ، تجهیزات حفاظتی و غیره تشکیل شدهاند .
نمونه ای از یک پست و تجهیزات
توجه: هرگونه شبیه سازی در زمینه نرم افزارهای مهندسی برق قدرت پذیرفته میشود.جهت ارتباط و دریافت شماره تماس با ایمیل زیر ارتباط برقرار کنید.
Iran_Projects@yahoo.com
Iranprojects@yahoo.com
Iranprojects0098@gmail.com
آدرس کانال تلگرامی
ایدی ادمین
iranprocro@