مدلسازی برقگیرها با نرم افزار ATP و EMTP-RV
بهترین المان حفاظتی جهت محافظت عایقی تجهیزات شبکه توزیع برقگیر میباشد زیراکه از تخلیه الکتریکی و قطع مدار و خاموشی شبکه جلوگیری میکند. نحوه عملکرد برقگیرها بدین صورت است که در شرایط عادی شبکه حاوی امپدانس بالا و در هنگام برخورد صاعقه امپدانس کمی از خود نشان می دهند، درنتیجه جریان صاعقه را با محدود کردن ولتاژ بر روی تجهیزات به زمین هدایت میکنند. به عبارت دیگر برقگیر دارای یک مشخصه ولتاژ- جریان غیرخطی است. انواع متفاوتی برقگیر وجود دارد که از نقطه نظر حفاظت عایقی خطوط توزیع مشابه هم عمل می کنند.
گاهی به جای استفاده از برقگیر یا علاوه بر آن، یک فاصله هوایی در خارج تجهیزات فشار قوی ایجاد میکنند که تحمل آن کمتر از تحمل عایق داخل دستگاه است. به عنوان مثال بر روی ترانسفورماتورها و مقره های نگهدارنده خطوط یک شاخک یا جرقه گیر نصب میشود، که با توجه به حضور شاخک ها به طور کلی دو نوع استقامت برای یک وسیله هوای آزاد تعریف میشود، یکی استقامت عایق داخلی و دیگری استقامت عایق خارجی که هر یک بیانگر میزان تحمل اضافه ولتاژهای ایجاد شده توسط عایق در داخل و در خارج وسیله یا تجهیز مورد نظر است. نکته اساسی در این است که همواره سعی میشود که استقامت عایق خارجی از استقامت عایق داخلی در وسایل کاری شبکه کمتر باشد تا در صورت بروز اضافه ولتاژ، قوس ابتدا در خارج ایجاد میشود که خرابی آن به مراتب کمتر است. قرار دادن جرقه گیرها نیز به همین منظور انجام میشود. مشکل اصلی این نوع برقگیرها ایجاد خطای اتصال کوتاه به زمین پس از تولید جرقه میباشد که باعث عملکرد تجهیزات حفاظتی شبکه قدرت (رله های جریانی) و در نتیجه ایجاد وقفه می نماید. برای پرهیز از این مشکل، از برقگیرهای شامل یک نوع مقاومت غیر خطی استفاده میشود که از کارائی بهتری در کنترل اضافه ولتاژها برخوردارند.
انجام مدل سازی انواع برقگیر (از جمله برقگیر اکسید روی (ZnO) یا برقگیر متال اکسید) در نرم افزار EMTP-RV و انواع مطالعات حالات گذرا و تاثیر صاعقه بر ریسک عایقی برقگیر .
توجه: هرگونه شبیه سازی در زمینه نرم افزارهای مهندسی برق قدرت پذیرفته میشود.جهت ارتباط و دریافت شماره تماس با ایمیل زیر ارتباط برقرار کنید.
Iran_Projects@yahoo.com
Iranprojects@yahoo.com
Iranprojects0098@gmail.com
آدرس کانال تلگرامی
ایدی ادمین
iranprocro@